ایرانساخت| خسارات مزارع پرورش ماهیان سردآبی کاهش یافت
شرکت دانشبنیان دام طب کوشان برای تولید این واکسن کاربردی در صنعت آبزیپروری از سال 84 کارهای تحقیقاتی را آغاز کرد و پس از 6 سال موفق به تولید صنعتی آن شد. کاری که به یاری کارآفرینانی آمد که با سرمایه خود اقدام به راهاندازی کسبوکار خود کردهاند.
« استرپتوکوکوزيس » بیماری مهم صنعت آبزیپروری به ویژه در گونه ماهی « قزلآلا رنگین کمان » است که در طول چند سال گذشته باعث مرگومیر تعداد بسیاری از این نوع ماهی شده است. با ساخت داخلی واکسن دوگانه استرپتوکوکوزيس، این بیماری از بین میرود.
به گفته احمد عرفانمنش مدیر عامل این شرکت دانشبنیان، ماهی قزلآلای رنگینکمان یک گونه مهم اقتصادی است که در ایران و دیگر کشورهای دنیا پرورش داده میشود، بنابراین کنترل و جلوگیری از مرگومیر ناشی از بیماری استرپتوکوکوزيس که نسل اینگونه از ماهی را تهدید میکند مهم است.
این محصول ایرانساخت در بیش از 20 مزرعه آبزیپروری در کشور مورد استفاده قرار گرفته است. خسارت کلی ناشی از این بیماری در حدود 10 درصد از حجم تولیدات کشور است، که اگر این عدد را از میزان تولید در کشور (160 هزار تن در سال) کم کنیم، میزان خسارت به وجود آمده عدد قابل توجهای خواهد بود.
وی ادامه میدهد: بیماری استرپتوکوکوزیس یک بیماری باکتریایی است که در بین بیشتر ماهیهای پرورشی شیوع دارد. این بیماری خسارات سنگینی به صنعت پرورش ماهی وارد میکند. در کشورهای پیشروی پرورش ماهی، واکسن استرپتوکوکوزیس یکی از واکسنهای اجباری است.
این فعال دانشبنیانی درباره اهمیت اقتصادی تولید این واکسن در کشور، میگوید: صنایع پرورش دام کشور ما نیاز زیادی به نهادههای وارداتی دارند. صرفهجویی در واردات این اقلام و کاهش دوره پرورش و هزینههای دارو اهمیت اقتصادی غیرمستقیم تولید واکسن را 10 برابر میکند.
گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
پایان پیام/23
Send to friends